Skip to Content

Veelgestelde vragen

Silan beschermt en verzacht stoffen.  

Wanneer katoenen, natuurlijke en synthetische stoffen vaak gewassen worden, kunnen ze hun oorspronkelijke zachtheid en duurzaamheid verliezen, en kunnen de kleuren verbleken.  Silan-wasverzachter omhult elke vezel met een bescherming die ze zachter en soepeler maakt. Dat bevordert het behoud van zowel de stof als de kleur: wasgoed dat gespoeld wordt met Silan gaat langer mee en de kleuren blijven langer intens. Dit verklaart ook het aangename gevoel van zachtheid op je huid.

Voorkomt elektrostatische lading  

Synthetische stoffen raken vaak elektrostatisch geladen in de droogtrommel. De geladen stof trekt in dat geval vuil aan als een magneet. Silan-wasverzachter voorkomt elektrostatische lading tijdens het drogen en dus ook dat de stoffen weer sneller vuil worden. Synthetische stoffen blijven daardoor langer schoon.

Sneller droog

Wasgoed droogt ook sneller: door Silan-wasverzachter te gebruiken bij de laatste spoeling, geeft het wasgoed meer water af tijdens het zwieren. De stoffen bevatten minder water als ze uit de wasmachine komen en zijn sneller droog.

Makkelijker te strijken  

Strijken wordt zoveel makkelijker omdat de vezels al voorverzacht zijn door de wasverzachter. Het wasgoed is minder gekreukt en de kreuken zijn minder diep. Veel stoffen hoeven zelfs niet gestreken te worden.

Wasgoed dat langer schoon en fris blijft

Dankzij zijn nieuwe formule met frisheidsparels, zorgt Silan ervoor dat je wasgoed 8 weken fris blijft ruiken in je kleerkast.

Een wasverzachter bevat biologisch afbreekbare kationische surfactanten (genaamd esterquats) die stoffen zacht maken, en geuren die stoffen langer lekker doen ruiken.

Bij een te lage dosering komen de positieve eigenschappen van Silan niet optimaal tot uiting. Een te hoge dosering - met name bij handdoeken - kan leiden tot minder absorptievermogen van de stof. Daarom raden we aan om de aanbevolen dosering te gebruiken bij elke was.

Nee, wel integendeel: door Silan te gebruiken bij de laatste spoeling, wordt er meer water afgegeven bij het zwieren. De stoffen bevatten daardoor minder water wanneer ze uit de wasmachine komen. Daardoor droogt je wasgoed sneller. Als je de aanbevolen hoeveelheid Silan gebruikt, kan je tot tien minuten besparen op het drogen in een droogtrommel.

Voor ademende stoffen (Goretex, Sympatex) en functionele stoffen van microvezel mag je geen wasverzachter gebruiken. De wasverzachter kan de functionaliteit van het membraan aantasten. Je hoeft echter niet te panikeren als je toch een wasverzachter gebruikt hebt, want de functionaliteit wordt hersteld bij een volgende wasbeurt zonder wasverzachter.

Recente studies hebben bevestigd dat wasverzachter geen gevaar inhoudt voor personen met een gevoelige huid, ook niet voor kinderen. De actieve ingrediënten verzachten het textiel en maken het soepeler. Dat is een voordeel voor mensen met een gevoelige huid, want zachte stoffen veroorzaken minder irritaties. Zo kan het huidcomfort worden vergroot dankzij het gebruik van wasverzachter.

Silan Sensitive is aangeraden voor de gevoelige huid van kinderen, dankzij de speciaal ontwikkelde eigenschappen met het oog op het welzijn van je huid.

Recente studies hebben bevestigd dat wasverzachter geen gevaar inhoudt voor personen met een gevoelige huid, ook niet voor kinderen. De actieve ingrediënten verzachten het textiel en maken het soepeler. Dat is een voordeel voor mensen met een gevoelige huid, want zachte stoffen veroorzaken minder irritaties.

Silan Sensitive is aangeraden voor de gevoelige huid van kinderen, dankzij de speciaal ontwikkelde eigenschappen met het oog op het welzijn van je huid.

Tot het begin van de jaren 1990 werd kationische surfactant distearyl dimethyl ammonium (DSDMAC) gebruikt als basis voor wasverzachters. Door de slechte biologische afbreekbaarheid van DSDMAC werd er gezocht naar een geschikte vervanging. Dit werden stoffen genaamd esterquats (EQ). Sinds jaren zijn de surfactanten in Silan-wasverzachter dus snel, makkelijk en vooral volledig biologisch afbreekbaar.