Silan Logo Silan Suprême

Welke wasverzachter is geschikt voor een gevoelige huid?

Een gevoelige huid is geen reden om geen mooie, zachte en schoon geurende kleding te krijgen. Toch is voor iemand met gevoeligheden en allergieën de gedachte aan jeuk vaak al genoeg om geen wasverzachters te gebruiken. Goed nieuws: dat is niet nodig. Zo kies je de wasverzachter die het beste bij jou past:

Waarom raakt huid eigenlijk geïrriteerd?

Woman lying on bed, touching her elbow.

Heb je je ooit afgevraagd waarom iedereen om je heen geen enkele moeite heeft met het dragen van wollige truien, terwijl jij van de aanblik alleen al jeuk krijgt? Huidgevoeligheid is eigenlijk een nogal gecompliceerd onderwerp, maar simpel gezegd zijn er twee hoofdoorzaken voor irritaties: genetische aanleg en externe factoren.

Sommige mensen worden geboren met zenuwen, bloedvaten en een huidbarrière die vatbaarder zijn voor zwellingen en irritaties. Bij de meeste mensen wordt huidgevoeligheid echter veroorzaakt door externe factoren zoals het klimaat, de zuurgraad van het water, ruwe oppervlakken en sterke chemische ingrediënten. En hoewel we weinig controle hebben over het weer, kan je door het gebruik van de juiste wasverzachter voor de gevoelige huid enkele andere factoren wel aanpakken.

Hoe wasverzachter kan helpen

A woman wearing a soft white singlet.

Wasverzachter is gemaakt om kleding heerlijk te laten voelen, er goed  uit te laten zien en lekker te laten ruiken. Daarnaast heeft het juiste product ook enkele grote voordelen voor iedereen die lijdt aan gevoeligheden, allergieën en algemene huidproblemen:

1. De pH van water en ruwe oppervlakken
Hard water, dat een hoge pH en  mineralen zoals calcium, magnesium en ijzer bevat, kan een uitdrogend effect hebben, niet alleen op de huid, maar ook op stoffen. Als gevolg daarvan kan kleding stijf, ruw en oncomfortabel maken. Dit geldt in het bijzonder voor natuurlijk kriebelende vezels zoals wol, dat al een veel voorkomende oorzaak is van jeuk en ongemak.

Als je wasverzachter aan een was toevoegt, bestrijd je deze effecten, omdat de verzorgende deeltjes zich aan de vezels hechten, waardoor deze zacht en glad worden. Knuffelbare stoffen zorgen voor minder huidirritatie en dat is goed nieuws voor iedereen.

2. Chemische ingrediënten
Sommige ingrediënten en geuren kunnen de gevoelige en allergische huid ernstig beschadigen. Als je voortdurend huiduitslag krijgt, kan je het beste een speciaal samengestelde wasverzachter gebruiken. Deze bevatten mildere ingrediënten om je stoffen er fris uit te laten zien en ruiken. Houd bij het selecteren van een wasverzachter voor de gevoelige huid rekening met twee dingen:

  • Geen kleurstoffen - kleurstoffen zijn chemicaliën die een bepaalde tint of kleur geven. In wasproducten zijn deze meestal relatief mild, maar ze kunnen de gevoelige huid irriteren, dus gebruik liever een kleurmiddelvrije wasverzachter.
  • Dermatologische testen - Wil je zeker weten dat je huid veilig is? Kies producten die een grondige dermatologische test hebben ondergaan.

Silan Sensitive voldoet aan beide eisen. De speciaal ontwikkelde formule bevat geen kleurstoffen, heeft een milde geur en is dermatologisch getest en gecertificeerd door het European Center for Allergy Research Foundation (ECARF). Dat betekent dat zelfs de meest gevoelige huid veilig is.

Hoe zit het met de kleintjes?

Baby sitting on a bed, wrapped in a white hooded towel.

Als een ouder die rekening houdt met chemische producten die je gebruikt rondom je kinderen, vraag je je waarschijnlijk af hoe je hun kleding op een veilige manier kunt verzachten:

Baby's en peuters - we raden af wasverzachter te gebruiken voor de jongste leden van je gezin. Was in plaats daarvan de kleding met een speciaal wasmiddel voor de gevoelige huid in een milde wascyclus voor de zachtste resultaten. Voeg een half kopje natriumcarbonaat toe aan je was en droog je wasgoed aan de lijn.

Oudere kinderen - wees selectief. Gebruik af en toe een speciaal wasmiddel voor de gevoelige huid in combinatie met een speciale wasverzachter voor de gevoelige huid. Draai een milde wascyclus om beroering en statische elektriciteit te verminderen en vermijd indien mogelijk de droger.

Bonustips:

  • Gebruik je een droger, meng dan één dopje gedestilleerde witte azijn met een theelepel essentiële eucalyptusolie en spuit de kleding in om de vezels te ontspannen en een aangename geur toe te voegen.
  • Vermijd waar mogelijk synthetisch textiel. Als het niet anders kan, was je de natuurlijke stoffen apart om statische hechting en pluis te voorkomen.

Waar wacht je nog op? Het is de hoogste tijd dat jij en je gezin een wereld van zachtheid, comfort en heerlijke geuren ontdekken!

Een gevoelige huid is geen reden om geen mooie, zachte en schoon geurende kleding te krijgen. Zo kies je de beste wasverzachter voor een gevoelige huid...