Skip to Content

Verzachtende elementen

Het verzachtende ingrediënt in de Silan formule wordt Esterquat genoemd. Esterquats worden gebruikt om een zachte en subtiele aanraking te creëren. Ze zijn het verzachtende ingrediënt op basis van vetzuren met een kationische lading.

Goed om te weten

Esterquats zijn biologisch afbreekbaar en worden gebruikt om een zachte en subtiele aanraking en gevoel te creëren. Vanwege het oppervlakte-effect wordt de strijkkracht verminderd, wat gemakkelijker strijkt. Verdere extra voordelen zijn het antistatische effect en de versterking van de vezels, resulterent in een verbeterde scheurweerstand van het textiel.

Hoe gebruiken we verzachtende elementen?

Alle ingrediënten die we gebruiken, worden goed beoordeeld op het gebied van consumenten- en milieuveiligheid. Het vetzuurgedeelte van het esterquat-molecuul kan van verschillende oorsprongen afkomstig zijn. De bron kan afkomstig zijn van dieren of planten. Veel chemische processen zijn in principe nodig om ingrediënten te crëeren uit de verschillende grondstoffen. Het merendeel van de ingrediënten die we gebruiken produceren we niet zelf, maar kopen we in bij gespecialiseerde fabrikanten.

  • Onze opdracht

    Wij staan volledig achter het engagement van het Klimaatakkoord van Parijs van de Verenigde Naties over klimaatverandering. Daarom willen wij tegen 2040 klimaatpositief worden en een actieve en geëngageerde bijdrage leveren aan de bescherming van het klimaat.

  • Maak deel uit van de beweging

    Bijna 80% van de gebruikte energie en de CO2-voetafdruk van wasmiddelen wordt veroorzaakt door de gebruiksfase, d.w.z. het eigenlijke wasproces thuis.

  • Transport en logistiek bij Henkel

    Een sterke toename van CO2 in de atmosfeer veroorzaakt een opwarming van de planeet en is de belangrijkste oorzaak van de klimaatverandering.