Jouw bijdrage

Genieten van heerlijk zachte was en rekening houden met het milieu: kan dit? Natuurlijk! We hebben een paar simpele tips om je te helpen met duurzaam wassen.

De juiste dosering

Om de juiste hoeveelheid wasverzachter te doseren, moet je rekening houden met een paar aspecten. Hoeveel wasverzachter er nodig is, hangt af van de gewenste zachtheid en geur, maar ook van het volume van de was en de grootte van jouw wasmachine. De volgende tips helpen je met de correcte dosering van de wasverzachter, om het milieu te helpen.

 • Houd rekening met het doseringsadvies op de verpakking van de wasverzachter: op elke Silan fles staan doseringsadviezen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de niveaus van zachtheid en geur die je wilt hebben.
 • Volume wasgoed en machinegrootte: de doseerhoeveelheden op de verpakking zijn gebaseerd op een normale belading van jouw wasmachine, voor een machine van 4 tot 5 kg. Indien je een machine heeft met een grotere trommel boven de 5,5 kg, vind je op onze Silan producten ook specifieke hoeveelheden voor het doseervolume voor grote machines.

Hoe bespaar je energie

Bijna 80% van het energieverbruik en de CO2-voetafdruk van wasmiddelen wordt veroorzaakt door de gebruiksfase, dus het wasproces thuis. Dit komt voornamelijk door de energie die nodig is om het water in de wasmachine op te warmen. We raden ook aan om de wasmachine zo volledig mogelijk te vullen om halfvolle wascyclus te voorkomen.

Hoe bespaar je water

De wasmachine zo vol mogelijk laden helpt niet alleen om energie te besparen, maar ook om water te besparen.

Bereken je voetafdruk

Neem even de tijd om de Footprint Calculator te gebruiken die is ontwikkeld door Henkel en het Wuppertal Institute (Duitsland) om erachter te komen hoe jouw persoonlijke keuzes je ecologische voetafdruk beïnvloeden. Alle verstrekte gegevens worden anoniem gehouden.

https://www.henkel.com/sustainability/initiatives-and-partnerships/footprint-calculator

 • Onze missie

  Wij staan volledig achter het United Nations' Akkoord van Parijs betreffende klimaatverandering. Daarom willen we tegen 2040 klimaatpositief worden en een actieve en betrokken bijdrage leveren om het klimaat te beschermen.

 • Duurzaamheid is de sleutel

  We zorgen ervoor dat onze verpakkingen functioneel en recyclebaar zijn. Onze flessen zijn recyclebaar na het verwijderen van de sleeve en het lichaam van de fles is gemaakt van 100% gerycled plastic.

 • Transport & logistiek bij Henkel

  Een sterke toename van CO2 in de astmosfeer veroorzaakt een opwarming van de aarde en is de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering.