Skip to Content

Verantwoordelijkheid

Het is niet moeilijk om duurzamer te wassen en te reinigen. We laten zien hoe je dit kunt doen.

A.I.S.E. Charter voor Duurzaam Schoonmaken

Henkel is een pionier in de ontwikkeling van milieuvriendelijke wasmiddelen en was het eerste bedrijf dat in 2005 het "A.I.S.E-Charter voor Duurzaam Wassen en Schoonmaken" ondertekende. Bedrijven die zich aansluiten bij dit initiatief van de Internationale Vereniging voor Zeep, Detergenten en Onderhoudsmiddelen, zullen hun processes continu verbeteren en jaarlijks rapporteren over de geboekte economische, ecologische en sociale vooruitgang op basis van gedefinieerde kerncijfers uitbrengen.

Dermatolgisch getest en goedgekeurd

Vrij van: conserveringsmiddelen.

Natuurlijke ingrediënten: etherische oliën in alle parfums.

Recente onderzoeken bevestigen dat Silan wasverzachter het oppervlak van textiel glad maakt, wat een doorslaggevend voordeel is voor de gevoelige huid, aangezien zacht textiel aanzienlijk minder huidirritatie veroorzaakt. In veel gevallen kan de conditie van de huid worden verbeterd door wasverzachter te gebruiken. Voor de gevoelige huid wordt het gebruik van Silan Skin Sensitive aanbevolen, aangezien dit product bijzonder huidvriendelijke eigenschappen heeft. Inderdaad, de geur van Silan Sensitive is hypoallergeen*.

*Samengesteld om allergische reacties te minimaliseren.

Bespaar energie met Silan

Door in de laatste spoelgang Silan wasverzachter te gebruiken, komt er meer water uit het wasgoed tijdens het centrifugeren. Hierdoor bevat het textiel minder waterresten. Uiteindelijk kan hierdoor de tijd in de wasdroger aanzienlijk worden verkort, wat energie bespaart. Ook maakt Silan het strijken gemakkelijker omdat het verzachte wasgoed na het drogen gladder is. De tijd die nodig is om te strijken kan aanzienlijk worden verminderd, wat energie bespaart. Het gebruik van Silan helpt dus om energie te besparen.

  • Maak deel uit van de beweging

    Bijna 80% van de gebruikte energie en de CO2-voetafdruk van wasmiddelen wordt veroorzaakt door de gebruiksfase, d.w.z. het eigenlijke wasproces thuis.

  • Transport en logistiek bij Henkel

    Een sterke toename van CO2 in de atmosfeer veroorzaakt een opwarming van de planeet en is de belangrijkste oorzaak van de klimaatverandering.

  • Duurzaamheid is de sleutel

    Wij zien er nauwlettend op toe dat onze verpakkingen functioneel en recycleerbaar zijn. Veel van onze flessen zijn recycleerbaar, zelfs zonder de hoes te verwijderen, en onze flessen zijn gemaakt van 100% gerecycleerd plastic.