Skip to Content

Onze verpakking

Fles van 100% gerecycleerd plastic • verwijderbaar omhulsel • EcoFloat® sleeve-oplossing

Henkels verpakkingsstrategie

Bij de ontwikkeling van onze verpakkingen letten wij er nauwlettend op dat u onze producten veilig kunt gebruiken en tegelijkertijd onze ecologische voetafdruk en de hoeveelheid afval verminderen.

Onze verpakkingsexperts werken voortdurend aan verpakkingen met het laagst mogelijke materiaalgebruik en met materialen waarvoor openbare recyclingsystemen bestaan. Omdat we onze producten gedurende hun hele levenscyclus beschouwen, houden we ook rekening met de verwijdering of recycling van verpakkingsmaterialen. Het doel is om voor kunststoffen een circulaire economie te bereiken, zoals die voor bijvoorbeeld papier al lang bestaat.

Tegen 2025 wil Henkel dat 100 procent van onze verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar zijn. Bovendien willen wij de hoeveelheid nieuw geproduceerd plastic uit fossiele bronnen in onze consumentenproducten met 50 procent verminderen. We zullen dit bereiken door het aandeel gerecycled plastic te verhogen tot meer dan 30 procent, door het plasticvolume te verminderen en door in toenemende mate gebruik te maken van bio-based plastics.

Gedetailleerde informatie over de verbintenis van Henkel vindt u hier: https://www.henkel.com/sustainability/positions/packaging

Onze recycleerbaarheid en gerecycleerde inhoud

De flessen van onze wasverzachterproducten zijn altijd gemaakt van ongemengd plastic. Bovendien zijn veel van deze flessen van ons merk Silan gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal. Ze zijn omgeven door een sleeve. Het voordeel van deze dunne foliehoes is dat hij de fles bedekt, die door het hoge gehalte aan gerecycled materiaal een geel tot grijzig uiterlijk kan krijgen. De folie is ook aanpasbaar, zodat de fles zelf geen kleur hoeft te krijgen en zeer gemakkelijk kan worden gerecycleerd.Wanneer de inhoud van de fles is opgebruikt, moet de folie van de fles worden gescheiden, zodat de fles kan worden gerecycleerd via b.v. de gele bak. Om dit proces te vergemakkelijken, is het deksel van de folie geperforeerd - en een productlogo met een "rits" verwijst hiernaar. Sommige van onze producten bevatten EcoFloat®*, een duurzame hoes die recyclage met de hoes op de fles mogelijk maakt. 

Gedetailleerde informatie over EcoFloat® vindt u hier: https://ccllabel.com/product/ecofloat/

De volledige recycleerbaarheid van onze Silan-flessen* is gecertificeerd door het Instituut cycloss - HTP. https://www.cyclos-htp.de/home/ueber-das-institut/

Opmerking: *zonder sleeve

Ons verpakkingsmateriaal

Onze verpakkingsambitie: 100% recyclebaar met verwijderbare of duurzame hoes. Wij stimuleren de vooruitgang naar een circulaire economie door slimmere verpakkingen te creëren ten behoeve van mens en planeet.

 • De verpakking voor onze consumentenproducten vervult veel verschillende en belangrijke functies.
 • In een circulaire economie kan het verbruik van hulpbronnen worden verminderd als materialen zo lang mogelijk binnen de kringlopen van de economie worden gehouden.
 • Onze missie is om materialen uit duurzame bronnen te gebruiken en een slim ontwerp te gebruiken om de kringloop te sluiten.

Onze doelstellingen voor de toekomst

Tegen 2025 willen wij dat 100% van onze verpakking recycleerbaar, herbruikbaar of composteerbaar is en dat wij 35% gerecycleerd plastic gebruiken voor alle plastic verpakkingen van onze consumptiegoederen in Europa. Wij geloven dat vooruitgang naar duurzaamheid in verpakkingen alleen mogelijk is als organisaties uit alle fasen van de verpakkingswaardeketen samenwerken om innovatie in verpakkingsontwikkeling te stimuleren en de recyclinginfrastructuur te verbeteren die een circulaire economie mogelijk maakt. 

Meer info : https://www.henkel.com/sustainability/positions/packaging#Tab-805236_4

 • Onze opdracht

  Wij staan volledig achter het engagement van het Klimaatakkoord van Parijs van de Verenigde Naties over klimaatverandering. Daarom willen wij tegen 2040 klimaatpositief worden en een actieve en geëngageerde bijdrage leveren aan de bescherming van het klimaat.

 • Maak deel uit van de beweging

  Bijna 80% van de gebruikte energie en de CO2-voetafdruk van wasmiddelen wordt veroorzaakt door de gebruiksfase, d.w.z. het eigenlijke wasproces thuis.

 • Wat zit erin?

  Silan werkt onophoudelijk om u en uw gezin de beste state-of-the-art technologie te leveren voor zacht wasgoed met een langdurige geur.